DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2019

Kaer Morhen 2019

25.7.2019

Za rozbřesku jsme se vydali na velký koňský výlet. Z důvodů sluneční výhně jsme využili nabídky Kaer morhenských lázní a schladili se koupelí. Odpoledne nás čekal turnaj zaklínačských škol v bestiené, ošperkovaný posledním zápasem výběrového týmu s týmem velmistrů. Závěrečný oheň s předáváním zaklínačských osvědčení jsme oslavili tancem, zpěvem a jídlem. Zítra se na vás těšíme v 16 hodin U Papírny v Holešovicích.

 

24.7.2019

Během dne jsme dokončovali řezbářské práce na dřevěných lžících. Připravili jsme dostatečné množství dřeva do kuchyně i na večerní oheň. V průběhu odpoledne jsme konečně získali zaklínačovy meče i části portálu. Většina zaklínačů si doplnila své deníky a nejstarší ze zaklínačských škol se vydali na namáhavou cestu za částmi vzácné mapy ze světa za portálem. Měsíční posel nám pak na této mapě ukázal, kde by mohla být zakletá Ciri. Po setmění jsme jí došli vysvobodit. 

 

23.7.2019

Hned zrána jsme pěšky vyrazili k námi oblíbenému jezírku s menší tavernou a celý den jsme odpočívali. Přesto jsou mezi námi tací, kteří porazili zdejší nestvůry. Po návratu a posilňující vynikající večeři, jsme uspořádali turnaj v karetní hře gwynt. 

 

22.7.2019

Nové fotky! https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Kaer_Morhen

Dnes jsme zjistili, že jsou mezi námi stále zaklínači, kteří ještě ani jednou nedostali poštu a nedočkavě ji vyhlíží.

 

Po probuzení do krásného, slunného rána nás čekala robota v kuchyni. Na koních už vyrážíme do terénu - na rozkvetlou louku a do hlubokých hvozdů. Na kejklířích se pod našima rukama rodí dřevěné lžíce a některé už jsou hotové. Boj s vodní příšerou Lumbrikus nás nezaskočil, jelikož jsme byli na boj připraveni. Cesta na vlastnoručně vyrobených plavidlech nás dovedla ke břehům Novigradu, kde jsme se z obtížné šifry dozvěděli, kde se koná aukce s meči. Doufali jsme, že najdeme Zaklínači ztracené meče, ale bohužel jsme přišli pozdě.  

 

21.7.2019

Zdravíme zpět, ale z úplně jiného místa, než jsme čekali. Portál nás poslal na cestu k Novigradu, kde bychom mohli najít ztracené zaklínačské meče i Ciri. V noci jsme zažili boj s Energumenem, těšíme se, až vám to vše do podrobna budeme vyprávět. Potkali jsme trpaslouky a pomohli jim v kraji pavouků získat cennou potravu. Nyní to vypadá, že budeme moct nastoupit na loď, a tak si zkrátit cestu. Času nám už totiž moc nezbývá. 

 

20.7.2019

Přidáváme nové fotky ze zaklínačského života. https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Kaer_Morhen#

Dnes nás čeká puťák s přespáním v Bílých skalách, takže se zase ozveme až v neděli večer po návratu na Kaer Morhen. 

 

19.7.2019

Dnes jsme dorazili do Rissbergu, kde jsme byli vystaveni svodům úplatkářů. Bohužel ne všichni dokázali odolat.
A proto jsme museli projít zkouškou znalosti zaklínačského kodexu. Osvobodili jsme hrad od bestií, které byly vytvořeny zlým mágem. Ve fyzickém výcviku jsme pokročili natolik, abychom mohli vyzvat v bestiené velmistry. Zápas skončil po dramatickém závěru remízou.

 

18.7.2019

nové fotky jsou tu https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Kaer_Morhen

 

V naší dřevařské dílně jsme pokročili s výrobou dřevěných lžic, někteří z nás již pracují s dlátem. Koňská vyjížďka vedla za hranici jízdárny do přilehlých luhů a hájů. Po poledním odpočinku jsme se ocitli v sítotiskařské dílně a zároveň si vyrobili zaklínačské odznaky. Naše brnění se ocitlo v místních vodách odkud jsme ho lovili. Každý den bystříme naši mysl a pozornost mnohými šiframi. Odpolední výprava do přilehlých borů vyústila v setkání se zoufalou matkou, které jsme pomohli osvobodit dceru ze zajetí rokyty a za to jsme obdrželi nový meč pro Geralta. Během dnešní cesty jsme prověřili naše lukostřelecké schopnosti do terčovnice vlastní výroby. Krásný den zakončila legendární, nejlepší, nejoblíbenější krupicová kaše.

 

17.6.2019

V jízdě na koních jsme se zlepšili natolik, abychom dnes vyrazili i mimo jízdárnu. Pokračovali jsme s tréninkem na mordýrně, i v tréninku s meči a žonglováním. Posílení výborným obědem, jsme vyrazili po stopách na elfský hrad Ravelin, kde jsme úspěšně čelili děsivému vigilosaurovi. Den jsme zakončili hraním bestiené a zpíváním u ohně.

 

16.7.2019

Dneska jsme si začali vyrábět bosoboty a trénovali jsme na mordýrně - stezce kolem Kaer Morhen. Ve zkouškách jsme přeměňovali měď na stříbro a bojovali s wyvernou. Zaklínači se vydali do vesnice, zjišťovat informace o ztracených mečích a přitom přemohli ghúla. Večer se nesl v duchu gwyntu a souboje námi vybraných velmistrů - vedoucích.

15.7.2019

Za prvního kokrhání jsme pěšky vyrazili k přilehlému jezírku s menší tavernou. Celý den jsme lenošili a odpočívali. Někteří z nás zahlédli nejplašší z místních stvoření - hydru. Tento objev pomůže zoufalým vesničanům vyléčit černočerný mor. K večeru jsme se rozdělili na dvě skupiny – jednu jedoucí povozem a druhou, která cestu lesem zvládla po svých i zpět. Po návratu na Kaer morhen jsme se seznámili s nejbližším Geraltovým přítelem trubadůrem Marigoldem. Večer nám je vyprávěna legenda o Coco.

 

14.7.2019

Od dnešního dne umíme zatančit některé středověké tance. Cvičili jsme sestavy s meči. Zkusili jsme si zahrát zaklínačskou karetní hru Gwynt. Odpoledne jsme se pokusili poznat a vyzvednout Geraltovy meče z úschovny, ale bohužel jsme zjistili, že byl okraden proradnou šenkýřkou a meče si tak s jeho kvitancí vyzvedl někdo jiný.

 

13.7.2019

Cvičíme své reflexy, rychlost, koordinaci a výdrž na stezce obíhající Kaer Morhen. Pokračovali jsme v bestiené a stále se zlepšujeme. Slavnostně jsme byli pasováni a přivítáni do škol. Byli jsme svědky příchodu Geralta do města Povis. Máme své pokřiky, šátky, vlajky a tajná znamení.

 

12.7.2019

Středověké ležení pod hradem Kaer Morhen nám naposledy otevřelo své brány. Vydělané oreny jsme měli možnost utratit ve výborném hradním pekařství. Zápas v bestiené nám přinesl první cenné body v boji s místními záhadnými bytostmi. V noci nás čekala zkouška, zda jsme určeni k zaklínačskému řemeslu. Byli jsme rozděleni do školy mantikory, kočky, gryfa a zmije.

 

12.07.2019

Fotky z našeho zaklínačského dobrodružství najdete na https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Kaer_Morhen/

 

11.7.2019

Dopoledne jsme poprvé vyčistili, osedlali a jezdili na koních. Vyráběli jsme kužely na žonglování, připravili dřevo na večerní oheň a do kuchyně. Odpolednem nás provázel zaklínač Geralt a Ciri. Také jsme se cvičili v boji s mečem, v lukostřelbě, zaklínačských znameních, malovali jsme si tuniky a další. Poprvé jsme se setkali s tradiční Kaer Morhenskou hrou bestienou.

 

10.7.2019

Přijeli jsme do Medonos a cestou lesem jsme prošli portálem do zvláštní doby. Pozorovali jsme zaklínače v boji s vlkodlakem a dozvěděli se víc o jeho práci. Ve středověkém hradišti jsme se seznámili s různými řemesly - učili jsme se vytvořit terčovnici, poznávat byliny, žonglovat s míčky atd.

Dvě děti zjistily, že jejich jménům na Kontinentě nikdo nerozumí a proto si u zaklínače jméno změnily - Lukáš na Kerrak a Míša na Yrdyl.