DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2018

Letní tábor 2018 Faraonova hrobka

ČEKEJTE NÁS ZÍTRA, V PÁTEK V 15.50 NA NÁDRAŽÍ HOLEŠOVICE. TĚŠÍME SE NA VÁS!

 

26.7.2018

Ještě za brzkého vlahého rána jsme vstali na dnešní koňskou projížďku. Čekala nás tříhodinová trasa nádhernými kokořínskými údolími zpestřená mnoha úkoly. Nyní už uklízíme naši archeologickou osadu a těšíme se na večerní hostinu. Naše pokladnice jsou plné piastrů!

 

25.7.2018

Uprostřed noci jsme se vydali pro své poklady. Které jsme spolu se vzácnou mumií zkusili prodat dceři zavražděného Selima Ibrahima. Museli jsme však napřed obejít spolupracovníky a přátele jejího otce, kteří nám pomohli zjistit tajný kód k trezoru s šekovou knížkou. Večer se Šamotix stal vícekadetem oddílu Achilleus a ulovil si své tričko.

 

24.7.2018

Dopoledne jsme si začali vytvářet vlastní mozaikové obrazy - skaraba, hady, nilský kříž a oko Rea. Po odpoledním zchlazení ve whirpoolu, jsme pokračovali dále pyramidou a podepisovali jsme se cestou, abychom se neztratili. Rébusem jsme získali poslední kód k otevření sarkofágu a objevili jsme vzácnou mumii a mapu k pokladu. Vyrážíme vyzvednout poklad.

 

24.7.2018

Nové fotografie hledejte na https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Faraonova_hrobka_2018

 

23.7.2018

Přes vyprahlou poušť jsme dorazili do oázy zvané Koupaliště. Užili jsme si nádherný den v bazénu i při zpívání s kytarou. S patnácti kilometry v nohou jsme večer rádi zalezli do spacáků a v letním egyptském kině shlédli film.

 

22.7.2018

Chceme si uchovat vzpomínky na naše putování, a tak jsme skládali egyptské písně a natiskli táborová trička. Naučili jsme se, jak se dělá louč. Dozvěděli se zajímavosti o mumifikování, které jsme následně vyzkoušeli na vlastním členovi expedice. Třikrát jsme navštívili náš whirpool, kde jsme se v afrických vedrech příjemně zchladili.

 

21.7.2018

Jelikož bylo velké horko, po dopoledním programu jsme se šli všichni vykoupat k našemu oblíbenému whirpoolu. Po osvěžení jsme si pochutnali na výborných bramborových skarabech. V průběhu poledního klidu si další z nás plnili osobní zkoušky, a pak jsme s radostí zahráli, jako i předchozí dny, táborovou deskovou hru. Při odpoledním programu jsme si lámali hlavy nad početními rébusy. Následně započaly přípravy na večerní minipárty, a tak jsme oblékli své nejhezčí róby a nalíčili se po egyptsku. Párty začala! Užili jsme si obsluhování od našich guvernérů a vychutnali si pražené červi a párkové mumie. Dnešní nacvičený tanec byl už jen třešničkou na dortu celého večera.

 

20.7.2018

Jako bychom se přenesli do starověkého Egypta. Již od rána potkáváme místní obyvatele v tradičních oděvech. Pozorujeme jejich zvyky, módu a stolování. Ochutnali jsme také tradiční egyptské jídlo - Koshari. Během dnešního svátku jsme plnili děsivé zkoušky, abychom prokázali naše schopnosti. Všichni jsme zkoušky úspěšně zvládli a doufáme, že tím získáme pozvání na zítřejší egyptskou miniparty.

 

20.7.2018

Fotografie z posledních dnů najdete https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Faraonova_hrobka_2018/

 

19.7.2018

Dnes jsme se probudili do opět krásného dne. Při pracech jsme zásobili kuchyni dřevem, abychom si mohli pochutnat na skvělém obědě. Po obědě jsme šli po stopách vůní starých egypťanů a vytvářeli jsme si vlastní písmo. Při procházení hrobkou jsme rozbili kanopy, a tak jsme jako náhradu museli vyrobit nové. Večerní zpívání u ohně doprovázelo čtení příběhu ze starověkého Egypta. Máme pocit, že se začaly dít divné věci.

18.7.2018

Překonali jsme další překážky v cestě hrobkou. Pročítali jsme papyrové svitky popisující příběhy egyptských bohů. Egyptské umění inspirovalo naše expedice při malbě velkých společných obrazů. Za použití lezeckých pomůcek jsme slaňovali a získávali vzácné předměty. Po slepu jsme poznávali obrysy zdejší zvěře. Sbírali jsme materiál potřebný k výrobě loučí.

18.7.2018

I dnes jsme přidali nové fotky https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Faraonova_hrobka_2018

 

17.7.2018

Ráno jsme si vyráběli sádrové posmrtné masky. Podle počtu artefaktů v pyramidě jsme získali číselnou kombinaci odemykající zámek s tajnou zprávou, ve které jsme našli další rébusovou kartu. Pátrali jsme po původu mumií. Odpoledne jsme zjistili, že nám vykradači hrobů ukradli vlajky, a tak jsme si je dobyli nazpět. 

 

17.7.2018

Přidali jsme další fotografie na https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Faraonova_hrobka_2018

 

16.7.2018

Dnešní den jsme si užili na výpravě - na koupališti. V rámci dne neviditelnosti jsme plnili zajímavé úkoly - ukořistili jsme vedoucím poklad, potápěli jsme se v bazénu a lovili puk, vymysleli jsme básničku, či jsme se nepozorovaně snažili podepsat na desku. Více si prohlédněte na fotografiích.

 

15.7.2018

Při dopoledním teshigotu jsme si ušili velbloudy. Vyzkoušeli jsme si chůzi na slackline a prolézání lanovými bludišti. Postupným získáváním indicií, jsme se blížili k otevření dalších dveří hrobky. Večer jsme ochutnali vlastní marocký čaj Touareg. Nejúspěšnější archeologická výprava byla pozvaná do oázy a odměněna vybranými pochoutkami. Odemkli jsme zámek druhé komnaty a můžeme postupovat pyramidou dál.

 

14.7.2018

Jsme zavřeni každý ve své hrobce a musíme najít cestu ven. Naučili jsme se prolézat úzkými tunely, překonávat nástrahy a pasti spletitých chodeb. Poté co jsme se zorientovali, narazili jsme na poklad zapadlý pod dlažbou hrobky. Když jsme ho vykopávali, trochu jsme se zapotili, ale koupel ve faraonově jezírku nás osvěžila. Zvládli jsme vyluštit rébusy a posunuli jsme se blíž k vysvobození.

 

14.7.2018

Fotky přidáváme na https://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Faraonova_hrobka_2018/

 

13.7.2018

Po dnešku máme egyptské oblečení, naučili jsme se nosit obarvené turbany. V parném letním odpoledni jsme přebrodili řeku Nil a ze všech vodních her jsme byli nadšeni. Dostali jsme se až na cestu k hrobce. Před hrobkou jsme čelili výzvě, jak nejlépe předat obraz těm, kdo ji nemohli vidět. Večer nás průvodci zavedli do pyramidy, kde jsme našli deník pana Forda a slečny Stanehopeové. Bude nám k něčemu užitečný?

 

12.7. 2018

Dopoledne jsme poprvé vyčistili, osedlali a jezdili na koních. Připravili jsme dřevo na večerní oheň, označili si zpěvníky a začali jsme s vlastní výrobou uhlů na malbu. Po chutném obědu jsme odpočívali a první z nás začali cestu za pokladem, kdy si každý jednotlivě může získat piastry na závěrečnou hostinu. Poté jsme se vydali za starožitníkem Selimem Ibrahimem, který nám chtěl sdělit důležité informace k vzácným vykopávkám v jedné z nejmenovaných hrobek. Po důkladném prohledání a získání indicií, máme nyní zprávu, která nás zítra dovede dál.

12.07.2018

Naše skupina dobrodruhů dorazila v pořádku až do dalekého Egypta. Přivítaly nás týmy archeologů, kteří již dlouhé měsíce na místě pracují. Ti nás zavedli k záhadné hrobce, v jejím nitru jsme uprostřed hadů, pavouků a jiných roztodivných věcí objevili svá jména a odhalili, ke které expedici se připojíme. Tyrkysovou expedici "Kočičí jazýčky" vede vezír Šamotix a dalšími členy jsou Mitanni (Petr), Inspektor, Australan, Tichošlápek a Sachmet (Anna K.). Modrou expedici "Modrý Horus" v čele s Chytačem tvoří Sargon (Sedrik), Shebeskaf (Štěpánka), Baxi, Shizuko a Sahure (Anna M.). Červenou expedici "Apple mummies" vede vezír Stein a jsou s ní Manzo, Jiro, Ammu (Marie), O'B a Satsuki. Vezír Borgin má ve svém žlutém týmu "Juroich bočmmi" dobroudruha Rokura, Ichira, Michigana, Junko a Čmuchala. Naše výpravy pilně pracovaly na výrobě vlajky, pokřiku, scháněly peníze do expediční pokladny a naslouchaly vyprávění světoznámých archeologů. Po vydatné a výborné večeři jsme zpívali s kytarou u ohně a po náročném dni se se západem slunce uložili k spánku. 

ps. až nám budete psát, naše paní pošťačka nás najde pod expedičními přezdívkami, nezapoměňte ji uvést na obálce.

V zajetí   E g y p t o m á n i e 

  

Letní tábor 2018 je již plně obsazený.

Káhira 1923, počátek dvacátého století. Nadšení pro starověký svět je v plném proudu. 

Odborníci, cestovatelé, dobrodruzi a hledači pokladů ze všech společenských vrstev m

íří mezi písečné duny za pozoruhodnými pyramidami, chrámy a jejich tajemstvími. Hrobky starověkých vládců jsou fascinující.

I ty máš nyní jedinečnou šanci vydat se na jednu z cest a vidět tak zázraky tajemného kontinentu na vlastní oči.

Neváhej a vyber si někoho, ke komu se přidáš. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostav se dne: …....11.7.2018........nejpozději do 11.30 hodin 

Na archeologickou expedici vyrážíme: …z ulice U Papírny, Holešovice – na konci ulice je místo na vyložení zavazadel. Pěšky pak s dětmi dojdeme na Nádraží Holešovice, odkud budeme pokračovat dál. 

Zpět přijíždíme: … 27.7. 2018 v 15:50 hodin Nádraží Holešovice - děti. Zavazadla opět v ulici U Papírny cca v 16.00

 

Jurta v Osinalicích je opravená, už žádný déšť pro naše velké kluky :)

Nová plachta                                                                Nové, dokonale těsnící okno