DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011

LT 2011 "Letopisy Narnie"

Fotogalerie: http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/LT_2011_Letopisy_Narnie/

Zprávy rodičům:

28.7.2011
Ráno jsme se vyspinkali do růžova, protože jsme nemuseli spěchat na ranní koně a práce. Po snídani jsme se vrhli na uklízení, promítání narnijských filmů, přípravy večerního ohně a koupání. Vše jsme stihli několikrát a den jsme zakončili divadelními představeními o životě sedmi narnijských lordů a výbornou hostinou, kde jsme prohýřili všechny vydělané srpky. Zítra přijedeme v 15 hodin.

27.7.2011
Dopoledne nás čekalo závěrečné koňské klání, které spočívalo v perfektním ovládání koně a překonávání překážek. Nejlepší byli Bell, Ampi, Alkes, Šadija a Hild. Pak nás čekal návrat na Ostrov hvězdy a vysvobození třech spících lordů a nalezení posledních mečů. Brzy po obědě jsme si sehnali jídlo, zbraně, oblečení a vybavení. Přemohli jsme neviditelného nepřítele i zlého kouzelníka. Poslední rituál u Východního moře probíhal za hluboké noci za svitu loučí a svící. 

27.7.2011
Dopoledne nás čekalo závěrečné koňské klání, které spočívalo v perfektním ovládání koně a překonávání překážek. Nejlepší byli Bell, Ampi, Alkes, Šadija a Hild. Pak nás čekal návrat na Ostrov hvězdy a vysvobození třech spících lordů a nalezení posledních mečů. Brzy po obědě jsme si sehnali jídlo, zbraně, oblečení a vybavení. Přemohli jsme neviditelného nepřítele i zlého kouzelníka. Poslední rituál u Východního moře probíhal za hluboké noci za svitu loučí a svící. 

26.7.2011
Dnes jsme si o něco málo přispali a probudili se do krásného slunečného dne. Naší loď Jitřní poutník přepadli nepořádnící a tak jsme je museli vystrnadit. Úklid nám trval téměř celé dopoledne a ve zbývajícím čase jsme cvičili divadelní představení na závěrečný slavnostní večer. Odpoledne jsme se plavili dále na Východ a večerních hodinách jsme konečně dosáhli cíle. Bohužel jsme se museli rozloučit s naším věrným kamarádem Ripem a zanechali ho v Aslanově říši na Východě.

25.7.2011
Za slunného dne jsme se všichni vydali na dopolední vyjížďku do lesů na Ostrově hvězdy. Kuchaři nám dnes připravili sladký den - jablečné knedlíky a jáhlovou kaši s oříšky a s meruňkami. Princ Kaspian nám oznámil, že si vybere jen ty nejschopnější z nás, kteří ho budou moci doprovodit na konec světa. Splnili jsme 10 obtížných námořnických úkolů. Zvlášť bylinné lektary nám daly zabrat. Po večeři jsme vyzvedli z tajného úkrytu prsteny tří posledních lordů a mnozí z nás splnili narnijský hlad a mlčení.

24.7.2011
Ráno nám Mikuláš nachystal velmi populární rozcvičku za doprovodu vuvuzely. Po snídani se pro velký úspěch opakovalo škrabání brambor k obědu, při hudbě jsme začali připravovat závěrečnou divadelní hru a vyráběli jsme hudební nástroje. Po obědě a odpoledním klidu řada zájemců absolvovala zkoušku znalostí Narnie. Během celého dne jsme nacházeli různobarevné nápovědy k naší odpolední cestě, když jsme si správně složili zprávu, vydali jsme se hledat mapu, kterou nám zanechali poslední tři lordi. Z mapy jsme se dozvěděli, kam se vydat dál. Čekalo nás spoustu útrap a nenadálých dobrodružství, zvlášť způsobených naší schopností se v mapě zorientovat, ale nakonec jsme se zase všichni shledali na Jitřním poutníkovi.

23.7.2011
Počasí se nad námi smilovalo a od rána bylo slunečno, dopoledne se kromě koní a hudby děti s nadšením věnovaly škrabání brambor. Odpoledne jsme dopluli k Temnému ostrovu a rozhodli jsme se pokračovat v cestě skrz temnotu, našim navigátorům se podařilo nasměrovat loď na správnou cestu a za pomoci albatrose jsme zachránili i lorda Rhoopa. Dnes byli na lodní rádce pasováni Ampi, Hild, Shasty, Omega, Kajmy, Alkes a Ryba, lodníkem se stal Šadija. Den jsme zakončili dalším obřadem u Východního moře.

22.7.2011
Vzbudili jsme se do deštivého rána, tak jsme moc nespěchali se vstáváním. Dopoledne jsme se věnovali tvorbě map naší dosavadní plavby, oběd byl skvělý jako vždycky. Odpoledne konečně přestalo pršet, ale zase se nám bohužel rozšířily na lodi kurděje, tak jsme museli připravit lektvar, který nás všechny vyléčil. Před večeří jsme ještě otestovali sílu posádky při zápasu v přetahování a po večerním ohni jsme zelahli do spacáků.

21.7.2011
Vzhledem k deštivému počasí jsme dnes jezdili na zastřešené jízdárně. K obědu byl výborný narnijský buřtguláš a po odpoledním klidu většina lodníků plnila zkoušku zdatnosti.Pak jsme se setkali s kouzelníkem Koriakinem a prosili ho o radu, museli jsme pro něj sehnat 4 kouzelné předměty, aby nám řekl vše, co potřebujeme. Nezastavilo nás ani deštivé počasí.

20.7.2011
Dopoledne za příznivého počasí proběhl výcvik koní. Po skvělém obědě jsme připluli k Ostrovu hlasů, abychom získali povolení k pobytu, museli jsme obejít matriční úřadovnu, jazykový institut, banku, kliniku zdraví, cvokaře, ostrovního šamana, metronomický úřad, soudní dvůr a úřad práce. Všude jsme bojovali s úředním šimlem, ke konci i za letního deště. Po setmění jsme se vydali do domu kouzelníka, abychom získali kouzelnou formuli, která nám umožní mluvit s místním mágem. Pasováni byli - Hild, Štika, Shasty, Nunki, Alkes, Kajmy a Omega.

19.7.2011
Dnešní plavbu jsme zahájili výrobou svíčkových loděk. Hned po několika mílích cesty nás přepadla zákeřná mořská nemoc, ale včas jsme získali léky. Naši vedoucí důstojníci dnes posílili naše družiny a získali pro nás body. Lodní kuchař nepřipravil večerní krmi, tak nám nezbývalo nic jiného, než sehnat suroviny, rozdělat ohně a poradit si sami. Mořeplavci si připravili vynikající kotlikové kuře na paprice, Bukanýři zeleninové fazole s párkem a Poutníci špízy se zeleninou a třemi druhý masa doplněné brambory. 

18.7.2011
Po výbornem knedlo vepro špenáto jsme dnes dopluli na Zlatý ostrov. Počasí nám přálo a tak jsme mohli prozkoumat celé území. Nalezli jsme šest studánek. Na ostrově zbyl také poklad po jednom z lordů, bohužel jeho tělo jsme nenašli, takže jméno nám zatím zůstává skryto. Za úplné tmy proběhl další z rituálů u Východního moře, vítězi byli vyhlášeni mořeplavci. Dnes jsme si vyslechli i nádherné příběhy o lordu Oktesianovi, které ve volných chvílích na lodi píšeme a i naše galerie obrazů šťastné Narnie se rozšířila.

17.7.2011
Rozhodli jsme se opět prouzkoumat trochu civilizovanější ostrovy a dopluli jsme do Střezivojic, které jsou natolik civilizované, že tam mají dokonce i zmrzlinu. Většina námořníků se příjemně osvěžila a lépe zvládla odpolední namáhavý boj s mořským hadem. 2 námořníci - Ryba a Ampi byli povýšeni za splnění 2 zkoušek do hodnosti lodníků.

16.7.2011
první fotky z naší plavby http://achilleus.rajce.idnes.cz/Plavba_Jitrniho_poutnika_2011

16.7.2011
Ráno jsme ze záchranného voru zachránili trosečníka Mikuláše, který se ukázal cennou posilou pro posádku Jitřního poutníka. Pracovníky dopoledne zaměstnávalo kromě tréninku námořnických dovedností hlavně škrábání brambor na skvělý oběd. Odpoledne jsme pomáhali Eustácovi se zbavením se dračí kůže a přeměnu zpět v člověka, což se nám nakonec podařilo. Zároveň jsme zjistili, co se stalo s lordem Octesianem a po absolvování obřadu u Východního moře nejúspěšnějí družinka Poutníků získala i jeho meč.

15.7.2011
Po ranní lodní rozcvičce jsme se vydali na další plavbu. Připluli jsme až k autobusu do civilizace, který nás dovezl až ke koupališti. Užili jsme si dosyta všech vymožeností, nakoupili si zásoby nenarnijských pochutin. Nezaháleli jsme ani v prozkoumávání Dračího ostrova a našli nového člena posádky – Kajmyho.

14.7.2011
Noční bouřku jsme přečkali bez úhony. Už jsme se všichni dozvěděli, jak ovládat divé oře, teď musíme ještě zapracovat na tom, aby se to stalo skutečností. K obědu jsme měli skvělý guláš a oslavili Divišovy narozeniny. Vypluli jsme na vlastnoručně vyrobených plavidlech a snažili se zakotvit u neznámých ostrovů, po vylodění jsme z tajné zprávy zjistili, že jsme na Dračích ostrovech a do večeře jsme stihli ještě prozkoumat dračí jeskyni s pokladem.

13.7.2011
Jak jsme doufali, podařilo se nám vysvobodit se z otroctví, i když nás to stálo mnoho sil. S družinou prince Kaspiana jsme dobyli sídlo mistodrziciho Gumpase a vrátili Osamělé ostrovy zpět Narnii. Večer jsme princi Kaspianovi sehráli pro obveselení kejkliřské představení. Jídlo je na lodi výborné a i počasí nám přeje. Těšíme se na zítřejší plavbu.

12.7.2011
Za slunečného rána jsme šli do stáji a na jízdárnu, oškrabali brambory a začali stavět vor. Po narnijském kinu jsme napsali deníky a vydali se po stopách prvního lorda a úspěšně ho našli. Bohužel nás na Osamělých ostrovech zajal otrokář Gumpas a byli jsme prodáni do nemilosrdného otroctví. Snad se to v nejbližší době změní.

11.7.2011
Po noční bouřce jsme se probudili do jasného rána. Složili jsme si družinové hymny a pokřiky, abychom posílili naší odvahu. V rytiřském turnaji jsme získali zatím prázdné rodokmeny všech sedmi lordů. Máme nového člena našich družin - myšáka Ripčípa. Jídlo si všichni chválíme, přidáváme si i víc než jednou.

10.7.2011
Dorazili jsme bez potíží k branám Narnie a vlna nás spláchla až na palubu lodi Jitřní poutník. Princ Kaspian nás pasoval na námořníky a těm, co jsou s námi poprvé vybral nová narnijská jména: Adam je Shasty, Tomáš K. - Vozka, Honza - Omega, Tomáš M. - Mirach, Gábina - Maják, Vašek - Nunki, Simona - Bell, Jakub - Diviš a Ondra - Alkes. Rozdělili jsme se do družin, které se jmenují Poutníci (oranžová), Bukanýři (modrá) a Mořeplavci (zelená). A vydali jsme se na plavbu na východ.