DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2015

LT 2015 "Chicago reporter"

Fotogalerie: http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/LT_2015_Chicago_reporter/

Zprávy rodičům

17.8.2015 Děkujeme všem účastníkům za skvělou atmosféru na proběhlém táboře. DVD s fotkami vám všem pošleme do konce srpna. Těšíme se zase za rok! 

30.7.2015 Dnes jsme měli možnost setkat se se starostou, který nám poděkoval za to, že jsme mu pomohli vyčistit Chicago od všech gangsterů. Za odměnu jsme byli čestnými hosty na jeho plese, kde jsme tančili a účastnili se různých soutěží. To vše bylo doplněno ohromným množstvím skvělého občerstvení a zábavy.

29.7.2015 Na dnešním koňském turnaj jsme předváděli své dovednosti ve slalomu, přejezdech přes kavalety a průjezdu trasou na čas. Odpoledne jsme dostali zprávu od informátora, že největší gangsteři z rodin se chystají na velkou loupež, kterou jsme se rozhodli překazit. Vyluštili jsme zašifrovanou zprávu a tak jsme zjistili, kde má dojít k loupeži. Po doražení na místo, se strhla velká přestřelka a skončila naším velkým vítězstvím. Odměnou byla finanční hotovost a také pozvánka na ples starosty.

Do fotogalerie stále průběžně přidáváme fotky z Chicaga.

 

V pátek nás čekejte, těšíme se na vás, budeme v 16:00 v ulici U papírny

28.7.2015 Dnes jsme se hned z rána vyhnuli naší obvyklé denní rutině a vydali se na cestu za čerstvým vzduchem a poznáváním nového území které ještě neznáme. U Michiganského jezera proběhl pokus o utopení cizích reportérů, ale díky naší odvaze a odhodlání jsou všichni zdrávi a gangsteři poraženi. Zabrali jsme poslední ulice Chicaga a můžeme vyrazit do závěrečných bojů. Den jsme zakončili našimi oblíbenými písněmi u táborového ohně.  

27.7.2015 Posnídali jsme výrobky z naší domácí pekárny. Dopoledne jsme strávili sháněním dřeva pro poslední dny tábora. Po poledním klidu jsme půl druhé hodiny hráli deskové hry (Bang!, Mafia, Cluedo, Sole Mio!, Flotila). Po nich následoval týmový fotbal. Po večeři jsme se účastnili párty u Baldiho, při které 6 velkých novinářů získalo role a odhalili zrádce přepadení skladu alkoholu a identity ostatních novinářů.

26.7.2015 Rozhodli jsme se obyvatele Chicaga odradit od pití alkoholu  s heslem "Alkohol ne, raděj ..knihu." Nenápadně jsme se proplazili do palírny, po čichu jsme tam poznávali různé suroviny. Polední klid jsme věnovali hraní deskových her. Po něm jsme palírnu proměnili v pekárnu a upekli první skladké pečivo. Večer jsme strávili taneční zábavou v našem nově otevřeném nealko baru.

25.7.2015 Dnes jsme dostali výhružné dopisy z Itálie. Po rozkrytí mafiánské sítě jsme na ně nekompromisně odpověděli a nenechali se zastrašit. Před obědem jsme si namalovali skleničky do baru. Do Chicaga dorazila velká krize a jídlo bylo pouze na příděl, ale ani to nám nezabránilo se naplnit dosyta ovocnými knedíky s jablky. Jako reportéži jsme splnili zkoušku v terénu a na včerejší návštěvu indiánské vesnice jsme zavzpomínali tancem okolo ohně. 

24.7.2015 Dnes jsme strávili den v indiánské osadě. Poznávali jsme život místních obyvatel. Dopoledne jsme vyráběli lapače snů a jako tradičně chystali dřevo na vaření. Odpoledne jsme se věnovali lasování, poznávání indiánského písma, bubnování s tancem,indiánskému lezu, lukostřelbě a vyřezávání indiánských prutů. Poté jsme ulovili bizona a upekli ho na ohni.

Dnes jsme přidali další fotky http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/LT_2015_Chicago_reporter/

23.7.2015 Po vydatné snídani jsme si spravedlivě rozdělili dopolední program a pokračovali v koňském výcviku, kde nás navštívil fotograf. V redakci máme možnost kariérního postupu, a tak plníme zkoušky zuřivého reportéra. Odpoledne jsme se znova vydali po stopách Bobyho Smilese, ktérého jsme po náročném pátrání objevili ukrytého v indiánské vesnici. Náčelníkům jsme uvařili po indiánském způsobu naše národní jídla - irský, bramborový guláš, domácí čínskou polévku a italské těstoviny s bazalkovým pestem. Večer jsme zakončili písněmi u ohně.

22.7.2015 Trezor byl otevřen! Unikly informace o Kokosákově bandě, ukrývají se v lese. Reportéři s pomocí svých vlastnoručně vyrobených vozů dostihli skupinu mafiánů, kteří jim nakonec museli poskytnout indicie pro odhalení kápa. Nakonec reportérům unikl důležitý svědek a pátrání bude pokračovat.

Dnes jsme přidali další fotky do alba http://achilleus.rajce.idnes.cz/Chicago_reporter_2015

21.7.2015 Ráno jsme vstali se zprávou, že jdeme navštívit konkurenční redakci. Po posilnění jsme se vydali na dalekou cestu až na druhou stranu Chicaga. Konec naší cesty byl osvěžující. Po naší návštěvé v café baru tamní zásoby značně prořídly. Majitelé nás dokonce nechali se vykoupat ve svém bazénu. Po několika hodinách jsme se vrátili zpátky, abychom svému bossovi předali zprávu o dění. Večer jsme se blízce seznámili s prací proslulého Tintina.

20.7.2015 Rodiny poměřovali své síly přetahováním a rychlostí. Boj byl vyčerpávající, ale odměna za vítězství přinesla své ovoce. Reportéři si mohli vsadit i na vedoucí a jejich odvaha  a prozíravost se vyplatily. Na večer jsme si vyzkoušeli, jak se vyznáme v temném Chicagu. Naše snaha byla odměněna jedním, dvěma nebo třemi dolary. Někteří z nás už mají splněné zkoušky zuřivého reportéra a v kasičkách se nám začaly hromadit dolary.

19.7.2015 Dopoledne jsme si vyrobili oblečení v národních barvách. Odpoledne jsme se ponořili do světa hazardu a obchodovali jsme s deskovými hrami. Také jsme mohli vsadit na naše bosse a zabrat trojnásobek ulic v Chicagu. Večer jsme si vyzkoušeli splnit 10 těžkých úkolů bez možnosti mlčení.  

18.7.2015 První fotky z Chicaga naleznete http://achilleus.rajce.idnes.cz/Chicago_reporter_2015/

Celý den se nesl v duchu tradičních oslav - den svatého Patrika, čínský Nový rok a benátský karneval. Naše rodiny nás pověřily rozluštěním mafiánského slangu a navštívením Chicagské knihovny. Večer jsme se po divatelním představení irské famiglie vydali na lampionový průvod Chicagem, v čele s čínským drakem provázený benátskými maskami. V kuchyni nás již od rána rozmazlovali. Ráno jsme dostali domácí koblížky (benátský karneval), k obědu byli zelené brokolicové karbanátky (irský den svatého Patrika) a k večeři pečená kachna na jablkách s rýží (čínský Nový rok). Pokročili jsme již v jízdě na koních.

17.7.2015 Dnes jsme poznali své mafiánské rodiny, které nás po tvrdém zápolení přijali do svých řad. Museli jsme pro ně zprovoznit chicagský vodovod a nezůstala na nás ani nitka suchá, nicméně všichni se bavili.

Pro naše famiglie jsme vyrobili luxusní auta v irském, italském a čínském stylu. Volné chvíle horkého dne jsme trávili ve whirlpoolu. Večer jsme složili přísahu našim novým rodinám a naučili se jejich pravidla.

16.7.2015 Od rána nás provázelo sluníčko. Seznámili jsme se s koňmi a navštívili místní krejčovský salon, abychom se naučili ušít své vlastní módní doplňky. Odpoledne jsme usilovali o novinářské licence, součástí byl triatlon, zvládnutí běžných kancelářských činností, výroba vlastních fotoaparátů a vyvolávání černobílých snímků. Večer jsme byli na čaji u starosti Cermaka, který nás požádal, abychom mu pomohli zachránit prohnilé Chicago.

15.7.2015 Hlásíme se z Chicaga. Byli jsme přijati do redakce Chicago Reporter. Pracujeme pod novým pseudonymem (Adam - Baxi, Michal - O´Briane, Honza - Australan, Martin - Vito, Ondra - Mitchigan, Lukáš - Dolar, Barbora - Artyčok, Karolína - Inspektor, Nina - Ilinoa). Na příště nás kontaktujte pouze pod těmito jmény (Osinalice 24, p. Liběchov, 27721).

13.7.2015 Již pozítří směr Nový svět! My už se moc těšíme a dnes vám přinášíme důležité informace.

Odplouváme: ve středu 15.7. ve 14:30, z ulice U Papírny, Holešovice – na konci ulice je místo na vyložení zavazadel. 

Pěšky pak s dětmi dojdeme na Nádraží Holešovice, odkud budeme pokračovat dál. POZOR! Do ulice je možné vjet jen ze směru od Výstaviště. Ze směru od nádraží Holešovice je zákaz vjezdu.

S sebou: zabal příruční zavazadlo (batůžek) s malou svačinkou (teplá večeře nás čeká už na místě), pitím, potvrzením o bezinfekčnosti, kinedrylem pro ty, kdo trpí mořskou nemocí. Nezapomeň na dobré boty, po vystoupení z autobusu nás čeká ještě krátká cesta přes les. 

V případě nenadálých komplikací v den odplutí – nebudete moci najít loď apod., volejte 736 406 000 (Dan Mikš)