DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2012

LT 2012 "M*A*S*H"

Fotografie: 

Zprávy pro rodiče:

28.7.2012
Dopoledne byl velkolepý koňský turnaj, kde jsme všichni zužitkovali získané jezdecké dovednosti. Nejlepší jezdci jsou Omega, Šadija a Alkes. Odpoledne jsem sestavovali vrtulníky kvůli zítřejšímu odletu do Tokia. Večer jsme se bavili a loučili s jednotkou na přeúžasném večírku s exkluzivním občerstvením, možná bude někomu v noci špatně. Čekejte nás dle itineráře, těšíme se na Vás, budeme potřebovat vyprat a umýt.

27.7.2012
Protože jsme přišli o všechny doklady nutné k odletu domů, museli jsme si je vyzvednout na velitelství. Čekání na oběd jsme si zkrátili cachtáním ve whirlpoolu. Odpoledne jsme sháněli materiál na opravu vrtulníků, což se nám navzdory přepadení mafií nakonec podařilo. Takže nás brzy čekejte, naše zavazadla dorazí stejně jako my na Nádraží Holešovice. 

26.7.2012
Dopoledne jsme sbírali smůlu na výrobu loučí. Vzhledem k tropickému podnebí jsme strávili velkou část dne u whirlpoolu, kde se konaly líté vodní boje. Před večeří zbyl čas na sestrojení dialyzačního přístroje a na promítání.

25.7.2012
Nová fota v albu M.A.S.H http://achilleus.rajce.idnes.cz/M.A.S.H._2012/

25.7.2012
Rozcvička byla po ránu příjemná a povzbuzující. Dopoledne jsme předvedli v přednáškách důstojníkům, co všechno již víme o koních. Vyráběli jsme japonské panenky Daruma pro štěstí. K obědu nás kuchaři překvapili brambory na loupačku s lahodným tvarohem. Po každodenním odpočinku jsme zdokonovali své znalosti o lidských vnitřnostech, operovali a testovali své svalstvo při mýdlových zápasech. Odpolední program byl zkrácen náhlou bouřkou. Náhradou nám byl animovaný film "Jak vycvičit draka". 

24.7.2012
Slunečné počasí nás všechny probralo do nového dne. Dlouhá pouť za osvěžením u bazénu stála určitě za TO! Všichni jsme naskákali do vody hned na začátku a vylezli až téměř při odchodu a řada z nás využila místní občerstvení. Cesta zpátky do tábořiště byla po celodenním koupání velmi zmáhající a tak není divu že jsme večer všichni padli do spacáků unavení ale spokojení.

23.7.2012
Dnes jsme se probudili konečně do krásného,slunného dne.Dopoledne jsme trénovali opět jízdu na koních a při pracech jsme zásobili kuchyni hromadou suchého dřeva.Odpoledne jsme zachraňovali další pacienty uprostřed japonské džungle v náročném terénu.V Osinalickém kině byl na dnešním programu snímek od týmů Akurai,Aka Team a Zelenáčů.

22.7.2012
Ráno začalo populární rozcvičkou. Pak do tábora přijeli filmaři a chtěli, abychom natočili dokument o naší nemocnici. Dopoledne jsme připravovali scénář a plakáty. Odpoledne jsme se pustili do samotného natáčení. Mezitím jsme zvládli pomáhat raněným v blízké vesnici. Přípava večeře byla tentokrát v našich rukou, uvařili jsme skvělé kotlíkové guláše a s plnými břichy šli spát. 

21.7.2012
video se zpěvem olympijské hymny a fotky z olympijskeho dne přidány do alba http://achilleus.rajce.idnes.cz/M.A.S.H._2012

21.7.2012
Po ránu vstal jeden z důstojníků levou nohou a vsadil se s námi, že je nepřekonatelný. Samozřejmě prohrál, a tak jsme odpolední program připravovali my. Hnali jsme důstojníky cestou necestou po dlouhé trase a nachystali jim plno záludných úkolů. Večer opět přišel japonský obchodník a získali jsme od něj poslední kusy vrtulníku, zbývá nám ještě sehnat pár důležitých informací nutných k odletu domů.

20.7.2012
"Nechť jsou olympijské hry zahájeny" Pot, tvrdá dřina, překonání sama sebe, férová hra, boj s počasím, okamžiky radosti, to vše provázelo náš dnešní olympijský den. Vítězný tým Zelenáčů si následující den užije v hojnosti v místním Las Vegas. Dnes vznikla i velmi povedená, olympijská hymna a při důstojnickém klání jsme získali potřebné body.

19.7.2012
Uhodily tuhé mrazy, naši mobilní nemocnici přepadla epidemie infekce horních cest dýchacích, zhlédli jsme proto instruktážní snímek "Kropáček má angínu" a vydali se bojovat s nákazou. Útočili jsme kladívky, vidličkami i vlastnoručně uvařeným čajem s citrónem, zaskočilo nás rozdělávání ohně, ale nakonec se nám to podařilo. Abychom přivolali konečně jaro, vypustili jsme hejno vlaštovek. Na závěr dne jsme zahráli oblíbenou hru daruma san ga koronda. 

18.7.2012
přidali jsme další fotky do alba M.A.S.H. Podívejte se, jaký jsme měli Halloween a Vánoce :-)http://achilleus.rajce.idnes.cz/M.A.S.H._2012/

18.7.2012
Nejdůležitějším japonským svátkem je oslava Nového roku. Ráno jsme museli vyšetřovat krádež nerozdaných dárků pod stromečkem, jednotlivé týmy vedly úspěšné vyšetřování a viník byl po zásluze potrestán, dary musel odevzdat. Několik nejpokročilejších jezdců dnes zkoušelo klusat. Odpoledne jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací o zemi, kde probíhá naše mise a obstáli v náročném testu. Trénovali jsme zacházení s jídelními hůlkami, vylepšovali své japonské kostýmy a naučili se několik tradičních japonských her. Večer jsme se setkali s obchodníkem a nakoupili další náhradní díly do vrtulníků.

17.7.2012
Dnes jsme se vyspali do růžova, neboť nám ranní déšť dovolil přispat si o hodinu déle. Vůně tradičních perníčků, výroba papírových ozdob, zpívání vánočních koled, to všechno bylo na dnešním svátečním programu v našem zdravotnickém prostředí. Celkový dojem dne zakončila štědrovečerní večeře od našich ochotných kuchařů, rozbalování dárků a promítání vánoční pohádky bylo třešničkou na dortu.

16.7.2012
I když se zdálo, že nám dnes počasí moc nebude přát, nezabránilo to nikomu ze zdravotnického personálu, vydat se na dlouhou cestu za plánovaným osvěžením u bazénu. Desetikilometrovou trasu všichni zvládli. Po návratu proběhla přehlídka halloweenských kostýmů a masek a noční hra dodala dnešnímu dni skvělou atmosféru.

15.7.2012
první fotky z mise M.A.S.H, další zprávy čekejte večer http://achilleus.rajce.idnes.cz/M.A.S.H._2012

15.7.2012
Dnešek jsme nastartovali vydatnou snídaní, kakaem a vánočkou. Dopoledne probíhal každodenní výcvik na koních, všichni už umíme vysedat. Bylo nám umožněno přidání novinového článku do našich místních novin s názvem "Hvězdy a pruhy". Potřebný lék penicilin, který využijeme do budoucna pro léčbu raněných a nemocných, jsme museli vybojovat v přespolní přestřelce ve ztíženém terénu. V závěru dne jsme výhodně nakoupili první součástky do poničených vrtulníků.

14.7.2012
Ráno nás probudil obchodník z Hirosaki, který nám za úplatu poradí, kde opravit vrtulníky. Když jsme si mysleli, že si konečně odpočineme, ztratili se nám dva důstojníci. Vydali jsme se je hledat a po strastiplné cestě je našli, ale bohužel jsme se nakazili žlutou zimnici, museli jsme proto vyrábět léky. Vyléčili jsme se až večer a po ohni šli spát.

13.7.2012
K výcviku chirurga v Japonsku patří i dovednost jízdy na koních, dnes jsme začali s intenzivním tréninkem a docela nám to šlo. Odpoledne nás zasáhlo další zemětřesení, a tak nás čekala první záchranná akce. S velkým nasazením jsme se převlékli, vydezinfikovali a přišili pacientům oči, čímž jsme je zachránili. Bohužel zemětřesení zasáhlo i naše vrtulníky, tak jsme posbírali co se dalo a uvidíme, jestli je budeme umět opravit.

12.7.2012
Po ránu jsme se rozdělili do chirurgických týmů a celý den prováděli inventuru lékařského vybavení. Nachystali jsme si lékařské oděvy, pokusili se označit si lékařské nástroje a lžíce. Odpoledne jsme i přes nepřízeň počasí třídili zdravotnický materiál a na závěr získal každý tým dobře vybavenou lékárničku první pomoci. Po večerním ohni jsme se odebrali na lože.

11.7.2012
Let byl klidný, problémy začaly až na tokijském letišti. Cizinecká policie požadovala nejrůznější dokumenty, razítka a potvrzení, tak jsme běhali a vše sháněli po Tokiu nadávajíce na japonskou byrokracii. Dvěma bezejmenným pasažérům Pavlíkovi a Vojtovi byla přidělena nová jména - Keitaki a Shicumo. Pak jsme konečně mohli pokračovat v cestě, tentokrát vrtulníkem do hor Shirakami-Sanchi, kde potřebují naši pomoc po rozsáhlém zemětřesení. Na místě jsme dostali výbornou večeři a unaveni ulehli do spacáků.