DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2016

LT 2016 "Tokaido"

 
 
 
Zprávy rodičům:

29.7.2016 A jsme doma! Děkujeme všem poutníkům, samurajům i šógunovi. Fotky a videa budou zpracovány a do konce srpna poslány poštou na dvd. Krásný zbytek prázdnin.

 

28.7.2016 Poslední dopoledne jsme strávili společnou vyjížďkou na koních. K obědu jsme ochutnali další japonský pokrm - polévku ramen. A pak už jsme se nedočkavě těšili na závěrečný večer s vyhodnocením celé hry. Vyhrála ensei Ramen o jeden jediný bod nad druhými Hatori Hanso, třetí byli Tai Pei a čtvrtí Sushi. Za odměnu jsme si užívali japonských dortů a nepřeberného množství pochoutek z celého světa. Zítra nás čekejte špinavé, ale šťastné v 16:00 v ulici U Papírny.

 

27.7.2016 Dnešek se nesl v duchu závěrečné bitvy, a proto přípravy na dnešní cestování po dračích ostrovech kde jsme získávali poslední úlomky talismanů, byly velkolepé. Po vydatném obědě jsme se vydali na poradu s přátelskými  draky a večer nás zaskočil démon Onigoro, kterého jsme porazili. Nyní už s napětím očekáváme zítřejší vyhlášení vítězů a těšíme se na bohatou hostinu. V pátek nás čekejte, těšíme se na vás, budeme v 16:00 v ulici U papírny.

 

26.7.2016 Posíláme vám dalších 50 fotografií http://achilleus.rajce.idnes.cz/Tokkaido_2016/

Další nádherný den nám překazila čarodějnice, která se nás pokusila otrávit svou polévkou. Získali jsme však přísadu rušící její účinky. A při boji s čarodějnicí jsme získali další úlomek.

Před horkem nás ochránily vějíře vyrobené na Tešigotu, dále jsme si vytvořili vlastní katany a večer jsme při zvuku kytar vyráběli a ochutnávali sushi.

 

25.7.2016 Nádherný slunečný den jsme strávili na koupališti. Hledali jsme rubíny, užívali si pohostinství místního bufetu a teplé vody v bazénu. K večeři jsme ochutnali další japonskou specialitu - houby shitake. Táborové kino dnes promítalo "Jak vycvičit draka 2". A něm jsme si zazpívali naše oblíbené písničky.

 

24.7.2016 Po každodenní ranní rozcvičce nás potěšila nedělní snídaně - vánočka a kakao. V chrámové škole jsme se chystali na závěrečné zkoušky. V Tešigotu jsme se cvičili v kaligrafii, naučili jsme se psát své jméno v japonštině. Souboj o 9 samurajských odznaků nás provázel celé odpoledne.  Na závěr jsme statečně bojovali s ninji o vlajku. Celý den nás těšilo krásné počasí.

 

23.7.2016 Dnes jsme práce strávili velkým úklidem a poté získáváním dřeva v blízkém lese, kam naráz vyrazil celý tábor. Po pracech nám Lightning přednášela o Japonsku, japonské abecedě a anime.  Díky teplému počasí jsme byli whirpoolu. K obědu jsme se nacpali jablečnými knedlíky. Odpoledne jsme znovu luštili japonskou zprávu, tentokrát s jedním přelepeným okem. Následovala hodina kaligrafie, kdy jsme vyzkoušeli různé techniky. V lese jsme postavili chrámy a večer jsme strávili u kytary. Oheň dnes hlídá poslední ensei.

 

22.7.2016 Rozhodli jsme se vystoupit na horu Fudžisan. K tomu jsme potřebovali povolení Šici gacu, které jsme nejdříve museli přeložit z japonštiny a poté si ho vyzvednout na policejní prefektuře. Cestou na vrchol nás provázel náš dračí přítel Saburo a plnili jsme s ním úkoly - chrlení ohně, zobrazení draka, dračí historie a stopování. Odměnou za výstup nám byl nádherný výhled na celé okolí cesty Tokaido. Po návratu jsme si dnešní večeři upekli sami na ohni. Dnešní oheň udržovali Tai Pei.

 

21.7.2016 Tanec s příběhem o japonských rybářích nás provázel celé dopoledne.  V neuvěřitelně krátkém čase jsme nacvičili dechberoucí taneční představení, které jsme večer předvedli při svátku hvězd TANABATA. Přes den jsme si vyrobili vlastní hůlky a zúčastnili se hůlkového souboje - závodu v jedení rýžové kaše na rychlost, přebírání rozinek, hodu hůlkou do dálky a hůlkového slalomu. Dnešní večer hlídá oheň ensei Sushi. Stejně jako v Japonsku jsme jedli zákusky ve tvaru hvězd a nechali naše přání plout za jejich splněním.

 

20.7.2016  Posíláme nové fotky z našeho putování http://achilleus.rajce.idnes.cz/Tokkaido_2016/.

Dopoledne jsme se seznámili s tradiční japonskou technikou origami. Využili jsme pěkného počasí a schladili se ve whirpoolu. Odpoledne jsme se snažili otevřít hradní vchod, poté neslyšně projít kolem stráží - což jsme měli ztížené zvonkem na našich hachimaki. Ve světle luceren jsme unikli z hradu a seznámili jsme se se zápisem čísel v japonštině. Večer jsme si zazpívali u ohně.

 

19.7.2016 V řezání, sekání a vytírání jsme udělali velký pokrok. Celý den jsme mohli slavit slavnosti rýže OT AVE SAI.  Dopoledne jsme si vyzdobili lampionky. Odpoledne jsme roztřídili barevnou rýži, vyrobili zavlažovací koryta. Do úplného vyčerpání jsme obíhali naši vesnici s úrodou rýže. Po vydatné večeři jsme šli na lampionový průvod. 

18.7.2016 Za slunného počasí jsme se přesunuli na koupaliště, kde jsme si to všichni užili. Po návratu jsme se pustili do příprav slavnosti Šičigosan. Vyrobili jsme létající kapry a uspořádali napínavý závod. Poté nás čekala komentovaná módní přehlídka tradičních japonských oděvů. Dnes už se můžeme pochlubit pokřiky. Dřepování a klikování si nově spočítáme japonsky.

 

17.7.2016 Dnes nás kuchyně opět potěšila výborným jídlem, od ranního müsli, těstovin se špenátem a kuřecím masem k obědu, buchtou ke svačině a francouzskou cibulačkou k večeři. V rámci tešigoto jsme se naučili čajový obřad. Odpoledne jsme se vypravili na vyhlídku, kde jsme bojovali s ninji. Od Mistra jsme zjistili poselství amuletu. Po boji jsme plavali štafetu ve whirpoolu a zakreslovali japonský znak CESTA do mřížky. Večer jsme díky počasí opět strávili u ohně s kytarou.

 

16.7.2016 Posíláme první fotky z tábora. http://achilleus.rajce.idnes.cz/Tokkaido_2016/

Dopoledne jsme jezdili na venkovní jízdárně a sítotiskem zdobili trika. Téměř polovina z nás začala s výcvikem draka. Po obědě jsme se vydali dobýt Takešiho hrad. Před japonskou večeří, miso polévkou s tofu, jsme zvládli návštěvu whirpoolu. První ensei se dnes stará o oheň.

 

15.7.2016 Prošli jsme výcvikem u Mistra. Nejdříve jsme museli jednotlivé senseie poznat a získat jejich podpisy. Složili jsme veršovaný příběh o vzniku našeho znaku ze slov, která jsme od Mistrů získali. Největší úspěch měl turnaj ve shazování, ve kterém zvítězila Moony. Pochutnali jsme si na výborných brokolicových karbanátcích. Den jsme zakončili zpěvem u ohně v japonských kostýmech. Děkujeme za první pohledy, některé již s novými přezdívkami.

 

14.7.2016 Dnes dopoledne jsme měli první příležitost zajezdit si na koních a připravit dřevo pro kuchyň. Po vydatném obědě jsme se seznámili s naším novým kamarádem Katsurem, jehož kamarádi byli odvedeni ninji. Pokusili jsme se Katsurovu vesnici a její obyvatele zachránit. S pomocí přírodních materiálů jsme zvládli sestavit názvy našich ensejí – Sushi, Hatori Hanzo, Ramen a Taipei. Večer nás v táboře přivítalo sluníčko, a tak jsme si zazpívali u ohně.

 

13.7.2016 Přistáli jsme v Tokiu. Po šálku čaje na přivítanou jsme získali nová jména (Karel - Shizuko, Tadeáš - Jiro, Filip - Rokuro, Natália - Rin, Rozálie - Junko, Ondřej - Ichiro, Jakub - Manzo, Kateřina - Satsuki) a přijali dary od samurajů. 

Následně jsme měli možnost získat první peníze pro svoje enseje.
Seznámili jsme se s japonskými zvyklostmi, první jídlo jsme skoro všichni snědli hůlkami, vybalili jsme zavazadla a představili jsme si následující cestu.

12.7.2016  Velice se na vás těšíme v Japonsku. Zítra se sejdeme se zavazadly ve 14:30 v ulici U Papírny, Holešovice - na konci je místo na vyložení zavazadel.

Pěšky pak s dětmi dojdeme na Nádraží Holešovice, odkud budeme pokračovat dál.

POZOR! Do ulice je možné vjet jen ze směru od Výstaviště. Ze směru od nádraží Holešovice je zákaz vjezdu.

S sebou: zabal příruční zavazadlo (batůžek) s malou svačinkou (teplá večeře nás čeká už na místě), pitím, potvrzením o bezinfekčnosti, kinedrylem pro ty, kdo trpí nevolností při cestování. Nezapomeň na dobré boty, po vystoupení z autobusu nás čeká ještě krátká cesta přes les.

V případě nenadálých komplikací - nebudete moci najít ostatní apod., volejte 736406000 (Dan Mikš)

 

Putování po vyhlídkách

Oddíl Achlleus se sešel o prvním podzimním víkendu.

Cílem schůzky byla nádherná vyhlídková místa kolem Únětického potoka na obou stranách Tichécho údolí.

I po šesti týdnech po návratu z tábora nás provázela japonská nálada.

Zatančili jsme soran bushi a podnikli několik samurajských soubojů.

Po celodenním putování zbyl i čas na zmrzlinovou odměnu.

Celá fotogalerie: http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/Podzimni_putovani_Achillea_2016/