DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2014

LT 2014 "Turnaj tří kouzelníků"

 

Fotogalerie http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/LT_2014_Pohar_tri_kouzelniku/

Zprávy rodičům:

24.7.2014
Poslední školní den v Bradavicích. Probíhaly přípravy na hostinu a závěrečný ples. Dopoledne probíhaly úklidové práce po školních pozemcích a i v poslední den jsme zdokonalovali své dovednosti na koních. Po obědě se konal poslední famfrpálový zápas mezi Zmijozelem a Allstar týmem složený z těch nejlepších famfrpálových hráčů ze všech kolejí. Večer byl bezkonkurenčně tím nejlepším, nejdelším a nejprotancovanějším zážitkem pro všechny studenty. Zítra přijíždíme na zástavku nádraží Holešovice v 14:15, zároveň s našimi zavazadly. 

23.7.2014
Závěrečný boj o pohár nás od rána nenechal klidnými. Plnohodnotné nasycení při snídani bylo samozřejmostí, vzhledem k náročnému a vypjatému dni. Všichni čarodějové a čarodějky z naší školy museli projít náročnými zkouškami a zužitkovali tak všechno co se v Bradavicích naučili. Vyhlášení výsledků a Famfrpálového turnaje proběhne zítra na závěrečné hostině, při které nebude chybět tanec, zpěv a spousty dobrot, které pro nás chystá Bradavická kuchyně.

22.7.2014
Další dávku fotek najdete na http://achilleus.rajce.idnes.cz/Turnaj_kouzelniku_2014/

Kompletní fotoalbum bude vypáleno na dvd a odesláno poštou během srpna.

22.7.2014
Celý den probíhaly přípravy na mistrovství světa ve Famfrpále. Zdobili jsme naše hřiště, kde se později odehrávalo všech šest zápasů a na kterém vyrostla tribuna s fanoušky všech kolejí. První zápas odehrál Mrzimor versus Zmijozel, kde došlo na tvrdý souboj a kde byly síly velmi vyrovnané. Dále probíhaly zápasy dle tabulky s pauzou na občerstvení. Výherce je nyní v přísném utajení a bude vyhlášen na závěrečné hostině. Večer se nesl v duchu tanečního dýchánku a všechny koleje se aktivně zapojily a zatančily v rytmu blues. 

21.7.2014
Opět jsme se vydali za brány našeho hradu, dnes k průzračně čistému jezeru. Celý den jsme se slunili a relaxovali v příjemném prostředí. Při zpáteční procházce do Bradavic nás provázelo krásné počasí a čekala na nás skvělá večeře v podobě čínské kuchyně. Večer jsme se rozptýlili sledováním filmu a nechali se uspat hraním kytary. 

20.7.2014
Kde jsou naši studenti? Naši tři členové z jednotlivých kolejích zmizeli neznámo kam a my jsme měli jen pár indícií k jejich nalezení. Vydali jsme se daleko, až k černému jezeru, kde jezerní lidé drželi naše kamarády. Pomocí magie a vychytralosti našich studentů jsme členy zachránili a až později jsme zjistili, že to byl další úkol z turnaje, který byl tím pádem úspěšně splněn všemi kolejemi. Večer jsme vše oslavili zpěvem u ohně.

19.7.2014
Dnešek byl od rána tím nejslunečnějším dnem. Dopoledne jsme se věnovali tréninku na koních a zdokonalovali své dovednosti. K obědu bylo naše oblíbené jídlo - KašPárek, které nás dostatečně zasytilo. Velkou pozornost jsme ale dnes věnovali Prasinkám, magickému místo pro čaroděje a čarodějky. Potřebovali jsme ovšem podpis zákonného zástupce či dospěláka, a tak jsme se vydali do podhradí pro podpisy. Čekal na nás také kouzelnický kvíz a samozřejmě zápas famfrpálu. K večeru jsme ještě narazili na horského trolla ve sklepení, kterého všichni díky znalostem zaklínadel s přehledem přemohli. Návštěva podniku "U tří košťat" byla tečkou dnešního dne.

18.7.2014
http://achilleus.rajce.idnes.cz/Turnaj_kouzelniku_2014/#Tabor_FullHD.jpg
náš záznam včerejšího famfrpálového zápasu na nejnovějším videu

18.7.2014
V dnešním prosluněném ránu jsme se vydali hlouběji do lesa na dřevo a naučili se vyrábět amulety, zvířátka a šperky z korálků. Po obědě někteří z nás plnili zkoušky z létání na koštěti a z bylinkářství. Odpoledne jsme se vydali zjistit, kde se bude odehrávat další úkol. Famfrpálový zápas, který jen o vlásek vyhrál Havraspár, byl vyrovnaný a opět jsme viděli mnoho pěkných zákroků a akcí. Večer nás čekalo pronásledování a zneškodnění kolejních duchů pomocí tajného a specifického hesla. Famfrpál jsme sledovali i na videu, zjišťovali taktiku dalších týmů a připravovali se tak na mistrovství světa, které není daleko.

17.7.2014
První úkol za námi a další dva před námi. Všechny koleje jsou nadšeny ze zvládnutého úkolu a bodování je značně vyrovnané. Dnes jsme na jízdárně trénovali klus, který u všech čarodějů i čarodějek vypadal víc než dobře. Všechny potěšil oběd v podobě ovocných knedlíků se skořicí a kakaem. Žurnalistika a bulvár byly náplní dnešního dopoledne a všechny koleje vytvářely články do svých novin. Opět jsme se byli během dne koupat v našem hradním "Whirpoolu" a večerní zpěv nás naladil ke spánku.

16.7.2014
http://achilleus.rajce.idnes.cz/Turnaj_kouzelniku_2014
do alba byly přidány nové fotky

16.7.2014
Od ranní rozcvičky, která nás po ránu skvěle nabudila na celý den, následovala v harmonogramu dne hudba, koně a práce s dřevem. Do našeho hradu přijela návštěva z velké dálky, profesor, který vyučuje Péči o kouzelné tvory a přivezl sebou svoji Sovu pálenou - Čendu a vedl hodinu, která pro nás byla velmi poučující a zajímavá. První úkol v Turnaji zvládly všechny koleje a zlaté vejce je nyní v držení Havraspáru, Mrzimoru i Nebelvíru. Večerní zápas famfrpálu nebyl vyjímkou.

15.7.2014
Hned z rána jsme se dosyta najedli a z důvodu zvyšujícího se zájmu o Famfrpál, jsme si pořídili nádherné dresy, které nám už zůstanou navždy. I naše košťata prošla radikální změnou a nyní už je jasné, čí je jaké koště díky grafické a ozdobné úpravě. Ministr kouzel zahájil turnaj kouzelníků a všichni studenti předvedli své kouzlení a dovednosti levitace. Naše čaroděje a čarodějky však čekal ještě jeden úkol a to osvobození domácích skřítků. Večer se studenti dozvěděli jak na první úkol, který je čeká - skolení draka.

14.7.2014
Slunečné počasí a skvělá atmosféra mezi jednotlivými koleji a profesory nás nasměrovala za brány našeho hradu. Navštívili jsme bazén v mudlovském světě a téměř celý den jsme se koupali, opalovali u vody a nakupovali pro nás nevšední stravu. Po návratu do hradu na nás čekala výtečná večeře a Ohnivý pohár vybral studenty, kteří budou reprezentovat koleje v Turnaji kouzelníků.

13.7.2014
Dnešek se nesl v duchu famfrpálového turnaje, na který se všichni těšili. Přes den jsme zásobili Bradavickou kuchyni dřevem a dokončovali výrobu našich kouzelnických hůlek. Odpoledne jsme ještě navštívili hodinu Lektvarů, Kouzel a Bylinkářství. Famrpálovému zápasu dominovala od začátku kolej Havraspáru v čele s prefektem Omegou. První gól za Nebelvír vstřelila hráčka (rychlo)Čára a čarodějka Moony předvedla své brankářské schopnosti. Večerrní zpěv nás příjemně unavil a naladil na příští den.

12.7.2014
Posíláme slunečný pozdrav z osinalických Bradavic a první fota a videa http://achilleus.rajce.net/Turnaj_kouzelniku_2014

12.7.2014
Dnes nás probudilo opravdu krásné počasí, díky kterému jsme mohli poprvé využít naše oblíbené jezero. Od rána jsme se připravovali na Vánoční bradavický ples, na který se všichni náležitě těšili, a také jsme se dostavili na hodinu Věštění čísel, Lektvary a Péči o kouzelné tvory. Do jednoho se všichni naučili tancovat společenské a skotské tance. Jednotlivé koleje si navíc připravovaly jeden tanec jako třešničku na dortu na závěr večera.

11.7.2014
Dnešní den nás potěšil slunečným počasím a dobrou náladou. Dokoupili jsme poslední věci potřebné k čarování a porozhlédli se po Londýně. Zvláštní pozornost jsme dnes věnovali ve Weaslyovic obchodě prapodivným a žertovným předmětům. Poslední večerní menu v Děravém kotli byla výtečná tomatová polévka, oblíbená všemi studenty a profesory. Poté jsme se všichni přesunuli k přenášedlu a dostali se do Bradavic, kde strávíme celý školní rok. 

10.7.2014
Ani mírný déšť nás dnes neodradil od nakupování kouzelnických věcí a potřebných věcí pro studium. Dopoledne jsme poprvé návštívili hradní koňské stáje a projeli se na koních. Důležitou součástí dnešního dne byla návštěva Olivandera a získaná loajalita k hůlce, která si nás vybrala a s kterou se brzy začneme učit kouzlit. Po vydatné večeři jsme začali s tréninky Famfrapálu, který je pro nás novým ale velmi zábavným sportem pro čaroděje a čarodějky. Večerní posezení a zpívání u ohně nás příjemně unavilo a zárověn nabilo energií do dalšího dne.

9.7.2014
Po příjezdu do Bradavic jsme si všichni museli vydělat dostatek galeónů jako platidlo na učebnice, kouzelné tvory, kotlíky a všechno potřebné náčiní pro studium na škole čar a kouzel. Hledali jsme v jezeře zda je naše jméno na seznamu studentů a proběhlo začlenění Moudrým klouboukem do kolejí Nebelvíru - Šifra, Abesix, Asinedix, Šídlo (Áňa), Rychločára (Adéla), Chytač (Marina), Riddikulus (Sára), Havraspáru - Omega, Šamotix, Aglona, Aniradix, Scvrček (Cao), Black (Magda), Tichošlápek (Stella) a Mrzimoru - Alkes, Ryba, Ytakona, Moony (Míša), Mandragora (Pavlína), Borgin (Kryštof). Kouzelným práškem Letaxem jsme se dostali do Příčné ulice v Londýně, kde jsme mohli posedět v Děravém kotli a můžeme se těšit na dobrodružné studium plné kouzel a magie.

8.7.2014
Milí rodičové, v Osinalických Bradavicích je už vše připravené na příjezd nových nadějných studentů. Prostřednictvím kouzelné sovy se Vám zde budou od zítřka zobrazovat každý den zprávy od vašich ratolestí. S pozdravem Vedení školy kouzel.