DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2009

LT 2009 "Detektivní kolej"

Fotogalerie: http://ltachilleus.rajce.idnes.cz/LT_2009_Detektivni_kolej/

Zprávy pro rodiče:

27.7.2009
Mame za sebou narocny den. Krome poslednich vyjizdek na konich jsme zvladli i zabalit a jakz takz uklidit taboriste. Vecer nas cekala tak skvela hostina, ze nekteri detektivove se skoro nemohli hybat, jak se nacpali. Zitra nas ocekavejte na nadrazi, ke kazdemu diteti nekolik zabahnenych kusu obleceni, ke kterym se nikdo nehlasi, zdarma.

26.7.2009
Dnes nas cekal zaverecny boj v pyramide. Zachranili jsme 3 zmizele muze. Nejtezsi boj nas cekal az po veceri. Sekta Rametep ukryla Elizabeth i jejiho strycka v temnem podzemi. Po vycerpavajicim zapase mohli oba odejit s nami. Se svickami jsme vysli na nejvyssi horu, zazpivali jsme si a za hluboke tmy jsme se vratili do tabora.

25.7.2009
Dopoledne se detektivove venovali skrabani brambor. Odpoledne jsme se rozdelili na male uderne skupinky po 2-3, ktere shanely klice od domu pana Cragwitche a od nej jsme se dozvedeli zvlastni pribeh, ktery nam osvetlil spojitost mezi zmizelymi a tajnou sektou. Jeste pred veceri detektivove absolvovali zkousku z predmetu Pes. 

24.7.2009
Po nocni bource jsme se probudili do krasneho slunecneho dne. Po vcerejsim narocnem koupani byl dnesek odpocinkovy den, odpoledne jsme shaneli podobizny ctyr zmizelych muzu. Snazili jsme se oznamit vysledky naseho vysetrovani na policii serzantu Lestradovi, ale odbyl nas s tim, ze jsme jeste nezkuseni detektivove. Ale my se nevzdame!

24.7.2009
Po nocni bource jsme se probudili do krasneho slunecneho dne. Po vcerejsim narocnem koupani byl dnesek odpocinkovy den, odpoledne jsme shaneli podobizny ctyr zmizelych muzu. Snazili jsme se oznamit vysledky naseho vysetrovani na policii serzantu Lestradovi, ale odbyl nas s tim, ze jsme jeste nezkuseni detektivove. Ale my se nevzdame!

23.7.2009
Bylo takove horko, ze jsme se vydali svlazit se na koupaliste. Svlazovali jsme se skoro cely den, po navratu jsme si nakoupili v nove otevrenem obchode u Sherlocka Holmese a ze ziskanych surovin jsme si uvarili originalni veceri.

22.7.2009
Dnes se vsechno tocilo kolem pyramidy. Dopoledne jsme je vytvarne ztvarnili, odpoledne jsme zkoumali utrzek plaste neznameho podezreleho, ktery mel zrejme neco spolecneho se zmizenim Elizabeth. Stopy nas dovedly az k pyramide, kterou jsme prohledali, bohuzel jsme nic nenasli. U vecerniho ohne jsme nacvicovali maskovani.

21.7.2009
Dnes dopoledne vsichni komponovali sve vlastni pisne. Odpoledne jsme obchazeli vsechny obchodniky v Londyne, abychom zjistili odkud zahadna foukacka pochazi, zjistili jsme, ze z Egypta, ale kdyz jsme chteli zjistit dalsi podrobnosti, zahnali nas Egyptani s pokrikem: "Rametep" do stanu.

20.7.2009
Dnes jsme byli na dopolednim vylete s konmi na Pulcinskych skalach. Odpoledne jsme zjistili, ze mezi nezvestnymi je i strycek jedne ze studentek Rupert, patrali jsme po tom, co meli vsichni doposud zmizeli muzi spolecneho. Cele odpoledne letaly v kuchyni vzduchem do kotle jablecnoskoricove knedliky, k veceri jich nekteri studenti i studentky sporadali i 12.

19.7.2009
Dnes nas prisla navstivit nestastna kralovna, bylo totiz vykradeno muzeum a zmizelo plno korunovacnich klenotu. Rozhodli jsme se ji pomoci ziskat je zpet. U vecerniho ohne jsme sledovali hudebni cisla jednotlivych detektivnich skupin a zavodili jsme v pojidani vseho mozneho i nemozneho. 

18.7.2009
Az do odpolednich hodin jsme se pekli na slunicku, odpoledne nas svlazil kratky destik. Vylustili jsme zasifrovanou zpravu, ze zmizel skolnik koleje, vyslechli jsme si pribeh o Spolku rysavcu a vyresili jsme pripad Kleopatriny skrinky.

17.7.2009
Dnes jsme museli zachranovat kone v detektivni staji pred vedrem a nosili jsme vsemi prostredky vodu jako o zavod. V dalsim vytisku londynskeho obcasniku jsme se docetli, ze zmizely penize z Bank of England a tomuto pripadu jsme vse venovali i zbytek odpoledne. Vecer jsme si vyslechli napinave pribehy od Murdocha a Stopy. 

16.7.2009
Dnes jsme vzhledem slunecnemu pocasi vyrazili oslavit konec studia na detektivni koleji do londynske lazne. Vsichni studenti se skoro cely den spokojene rachali a opekali na slunicku. Vecer jsme dokoncili vyuku detektivni historie, cimz vsichni dokoncili sva studia a ziskali detektivni licence a prukazy.

15.7.2009
Dnes jsme se vydali na cele dopoledne na vylet na konich, dosli jsme az na Cubuv kopec. Videli jsme az na Slovensko. Odpoledne vyslo druhe cislo Sometimes Telegraphu, z nej jsme se dozvedeli, ze zmizela cenna sermirska trofej. Po umorne ceste, kde jsme zurocili nase znalosti ziskane pri detektivni vyuce, se nam ji podarilo ziskat zpet. Jidlo z polni kuchyne nam chutna, zvlast kdyz muzeme pomahat pri vareni.

14.7.2009
Dnes jsme pokracovali ve vyuce, ucili jsme se sifrovat, bertillonaz a vycvik psa. Zalozili jsme kartoteku vsech studentu detektivni koleje, vyrobili si sifrovaci pomucky a predvedli uzasne cvicitelske umeni, po veceri zacala vyuka historie. Sehnali jsme si podklady o prvnich detektivnich sborech.

13.7.2009
Dnesni den byl ve znameni vyuky maskovani a vyroby prevleku. Odpoledni vyuky mel zajistovat sir Rochefour. Kdyz dlouho neprichazel vydali jsme se ho hledat. V lese jsme uz bohuzel uz nasli jen jeho telo, aspon jsme si na nem pocvicili rekonstrukci pripadu.

13.7.2009
Vysetrovani ukazalo, ze sir zemrel nestastnou nahodou. Rekonstrukci jsme ztvarnili i na divadelnich prknech detektivni koleje. Kazdy den se venujeme zpevu u ohne, lustime pripady Toma a Lizy a odevzdavame napsane denik. Nekteri z nas si uz splnili prvni zkousky. 

12.7.2009
Dnes byl prvni vyucovaci den, vycovaly se lektvary, zapas a daktyloskopie. Na konich se jelo na vyjizdku a nekteri z nas i plavili kone. Prvni z nas si vydelali nejake penize-sherlocky, za ktere se mohou prihlasovat na zkousky a zaplatit si vstup na caj o pate. 

11.7.2009
Dnesni pocasi nam ukazalo svou privetivejsi tvar. Bylo sice pod mrakem, ale spadlo sotva par kapek. Mladi detektivove se rozdelili do trech detektivnich teamu, novacci dostali vhodna detektivni jmena (Jenik-Sifra, Dan-Erkil, Klara-Rebus, Hanka-Stopa, Maruska-Murdoch, Kuba-Benji, Mirek-Lupa, Patrik-Bouse. Odpoledne jsme testovali sehranost jednotlivych teamu a dostavali jsme indexy a rozvrh predmetu vyucovanych na nasi detektivni koleji.

10.7.2009
Zdravime vsechny rodice. Dobre jsme dojeli a zabydleli jsme se, hned po prijezdu nase pribytky otestoval kratky dest a ted uz tabor sladce spi.